életmód -módosítások a refluxhoz: Mit mutatnak a bizonyítékok?

Nem vagyok annyira biztos, hogy a GERD-t olyan gyógyszerekkel kezelni, amelyek elnyomják a savtermelést-legalábbis csak akkor, ha az összes többi alternatívát kimerítették, és a gyógyszeres kezelés az egyetlen módja annak, hogy megvédje a nyelőcsőt. Az igazság az, hogy sok reflux tünet életmód -módosítással ellenőrizhető.

A

reflux életmód -módosításai: Mit mutatnak a bizonyítékok? És nagyon sok tanács van odakinn, különösen az elkerülendő ételek hosszú listái. Csokoládé, édességek, kávé, alkohol, zsíros ételek, fűszeres ételek, paradicsomszósz, citrusfélék és borsmenta, például a refluxos betegek számára.

De amikor a tudományos bizonyítékokat vizsgáljuk, kiderül, hogy ezeknek az ételeknek a elkerülése nem javítja a legtöbb ember tüneteit. Úgy gondolom, hogy kipróbálással és hibával kell kitalálnia, mely ételek – ha bármilyen – oka van az Ön számára, és kerülje el őket.

Gyors és piszkos tippek a gyomorégés elkerülésére

Íme néhány más tipp, amelyek több bizonyítékot kínálnak ezek alátámasztására.

Fogyás, ha erre szükség van. Ha túlsúlyos vagy, a GERD tüneteinek ellenőrzésének leghatékonyabb módja a leghatékonyabb font.

Dolgozzon a LES -vel, nem ellene. A gyomor túltöltése, a szűk ruházat viselése, az étkezés után fekve vagy a teljes gyomor gyakorlása mind olyan szokások, amelyek nyomást gyakorolhatnak a LES -re, és kudarcot vallhatnak. Egyél Szerezd meg a tényeket mérsékelt méretű ételeket, és ne enni legalább két órán át lefekvés előtt. A vacsora utáni élénk séta rendben van, de várjon, amíg a gyomor üres lesz, mielőtt erőteljesebb testmozgás lenne.

Minimalizálja a savtábla gyógyszerek használatát. A hirdetők megpróbálják meggyőzni Önt arról, hogy túlzottan elkényeztetheti a gyomorégés-kiváltó ételeket anélkül, hogy az árat megfizetné. Csak annyit kell tennie, hogy egy órával a kéz előtt feltölti az antacidokat – és van még egy maroknyi, készen áll arra, hogy utólag kiszabadítsa a tüzet. De amint korábban beszéltünk, a gyomorsav elnyomásával sok potenciális hátránya lehet. Úgy gondolom, hogy sokkal jobb, ha elkerüli az ételeket és szokásokat, amelyek gyomorégést adnak-és a savtáblák használatát minimálisra tartják.

Ha a reflux miatt kezeltek, csevegjen orvosával, mielőtt bármilyen változtatást végez, de ossza meg az információkat és a kutatásokat, amelyekről itt beszéltem.

Adminisztratív

Feladhatja észrevételeit és kérdéseit a weboldalon, vagy megállhat a Nutrition Diva Facebook oldalamon. Én is a Twitteren vagyok, és mindig szeretek hallani tőled.

Van egy nagyszerű nap, és enni valami jót nekem!

Erőforrások:

A protonszivattyú-gátlók túlzott felhalmozódása: A költséghatékonyság és a kockázat áttekintése

A testtömeg, az életmód, az étkezési szokások és a gastroesophagealis reflux betegség.

Hatékony -e az életmód -mérések gastroesophagealis reflux betegségben szenvedő betegeknél? Bizonyítékokon alapuló megközelítés. Egy nemrégiben készült podcastban, amely a brokkoli jó kalciumforrás, de hallottam, hogy a brokkoli olyan vegyi anyagot tartalmaz, amely gátolja a kalcium felszívódását. Ez igaz?

a: Úgy gondolom, hogy oxalátokra, természetes vegyületekre gondolsz, amelyek kötődnek a kalciumhoz és gátolják annak felszívódását az emésztőrendszerben. Például a spenót magas az oxalátokban, tehát annak ellenére, hogy a spenót tisztességes mennyiségű kalciumot tartalmaz, kevés felszívódhat. A brokkoli viszont nem tartalmaz jelentős mennyiségű oxalátot, tehát a brokkoli kalciuma jól felszívódik. Ha elmulasztotta az egészséges csontok étrendjéről szóló műsoromat, itt találja meg. /N, CNS

Monica Reinagel egy testület által tanúsított engedéllyel rendelkező táplálkozási szakember, szerző és az iTunes egyik legmagasabb rangú egészségügyi és fitnesz podcastjának alkotója. Tanácsai rendszeresen szerepelnek a Today Show -ban, a Dr. Oz, az NPR -ben, valamint a nemzet vezető újságaiban, magazinjaiban és weboldalain. Van táplálkozási kérdése? Hívja a Nutrition Diva hallgatói vonalát a 443-961-6206 telefonszámon. A kérdésed szerepelhet a show -ban.

Az antidepresszánsokat szedő emberek 25% -a jelentős súlygyarapodást jelent. Van valami, amit megtehetsz a harcért? Jelenleg lejátszási problémákat tapasztalunk a Safari -n. Ha szeretné meghallgatni az audio-t, kérjük, használja a Google Chrome-t vagy a Firefoxot. De ők is néha okozhatják az embereket, hogy jelentős súlyt szerezzenek. Nem olyan segítőkész.

A vizsgálatok azt mutatják, hogy az antidepresszáns gyógyszereket szedő emberek kb. 25% -a jelentős súlygyarapodást jelent. Ez gyakrabban látható azoknál, akik legalább hat hónapig szedik ezeket a gyógyszereket, de nem ritka, hogy az emberek számolnak be, hogy 8-10 fontot szereznek a kábítószer-kezelés megkezdésétől számított néhány héten belül. Akárhogy is, ez egy ütköző. Könnyen el tudod képzelni, hogy a súlygyarapodás iránti csalódás és negatív érzések kiszoríthatják a drogok által nyújtott hangulatnövelő előnyöket!

Megéri -e az antidepresszánsok?

Van néhány vita arról is, hogy ezek a drogok mennyire segítenek az emberek millióinak, akik szedik őket. Barátom, Dr. Ellen Hendriksen, a hozzáértő pszichológus podcast, áttekintette az erről szóló kutatás egy részét a Savvy Pszichológus legutóbbi epizódjában. Ellen szerint a tanulmányok azt sugallják, hogy sok embernek kevés vagy egyáltalán nincs előnye. Úgy tűnik, hogy a gyógyszerek a legjobban működnek a súlyos depresszióban szenvedőknél, vagy a spektrum másik végén az enyhe, de tartós depresszióban szenvedőknél.

De Dr. Hendricksen azt is hangsúlyozza, hogy ezek a statisztikai elemzések nem tudják megjósolni, hogyan reagál valaki. Más szavakkal, a futásteljesítmény változhat. Nagyon fontos egy olyan képzett egészségügyi szakemberrel való együttműködés, amely segíthet a lehető legjobb eredmények elérésében a legkevesebb mellékhatásokkal, és segít felmérni, hogy az előnyök meghaladják -e a költségeket. Segíthet a

például, néha a nem kívánt súlygyarapodás problémája oldható meg (vagy legalább javítható) egyszerűen úgy, hogy ugyanazon osztályban más antidepresszáns gyógyszerekre vált. Bár egyes antidepresszánsok statisztikailag nagyobb valószínűséggel vezetnek súlygyarapodáshoz, a hatások személyenként nagyban eltérnek. Lehet, hogy súlygyarapodhat az egyik olyan gyógyszernél, amelynek nem szabad súlygyarapodást okozni-vagy fordítva. Az okokból úgy tűnik, hogy senki sem érti vagy képes megjósolni, az egyik gyógyszer sokat segíthet, a másik nagyon hasonló gyógyszer pedig egyáltalán nem segíthet. Tehát egyáltalán nem ritka, hogy a betegek és orvosaik számos különféle lehetőséget kipróbálnak, hogy megtalálják azt, amely a legjobban működik és/vagy a legkevesebb nem kívánt hatással van. Az epizódjában a depresszió és más hangulati rendellenességek nyertes megoldása gyakran magában foglalja a gyógyszerészeti beavatkozások mellett valamilyen beszélgetés terápiát. Ehhez szeretnék hozzáadni egy dugót az egészséges táplálkozáshoz, a testmozgáshoz és a jó alvási szokásokhoz, mint a mentális higiénia és a jólét alapvető részét. Antidepresszánsok

De mondjuk, hogy a lehető legjobb megoldás magában foglalja egy olyan gyógyszert, amely súlygyarapodást eredményezett. Van valami, amit megtehetsz a harcért?

Ismét itt vagyunk egy kis hátrányban. Noha ez a szerencsétlen mellékhatás közismert és jól dokumentált, még mindig nem értjük teljesen, hogy az antidepresszánsok miért okozják az embereket. Az elméletek között szerepel, hogy az antidepresszánsok befolyásolhatják az anyagcserét vagy az étvágyát, vagy víz visszatartását okozhatják. Antidepresszánsok vagy sem, íme néhány stratégia, amelyek segíthetnek az anyagcserének revizálásának megőrzésében, és az étvágya ellenőrzés alatt áll. Az anyagcseréje és az éhség tartása az öbölben. Próbáljon meg magában foglalni néhány fehérjét minden étkezéshez és snackhez. A konkrét ötletekhez lásd ezeket a korábbi cikkeket. Keressen több babot, lencse, osztott borsó, szójabab, teljes kiőrlésű gabonaféléket – és enni az almát és a burgonyát a bőrrel!

oldalak

12Next ›Utolsó»

A szerző

Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reinelel egy testület által tanúsított engedélyezett táplálkozási szakember, szerző szerző, szerző, szerző, szerző, szerző, szerző, szerző, szerző, szerző, szerző, szerző, szerző , és az iTunes egyik legmagasabb rangú egészségügyi és fitnesz podcastjának alkotója. Tanácsai rendszeresen szerepelnek a Today Show -ban, a Dr. Oz, az NPR -ben, valamint a nemzet vezető újságaiban, magazinjaiban és weboldalain. Van táplálkozási kérdése? Hívja a Nutrition Diva hallgatói vonalát a 443-961-6206 telefonszámon. A kérdésed szerepelhet a show -ban.

A negatív gondolkodás kikapcsolja az életét? Ebben az epizódban a hozzáértő pszichológus 7 tippet oszt meg a gondolkodásmód alakításához. Jelenleg lejátszási problémákat tapasztalnak a Safari -n. Ha szeretné hallgatni az audio -t, kérjük, használja a Google Chrome -ot vagy a Firefoxot. Ön szándékát állította be egy vadonatúj gondolkodásmód elfogadására. De valószínűleg kevesebb, mint 10 percbe telt, amíg rájön, hogy könnyebben elmondja, mint megtörténik. Nem számít a mentális hibás működéstől, itt van 7 tipp, amelyek segítenek abban, hogy az elméd megalapozatlan negatívuma fölé emelkedjen.

1. Azonosítsa a hibás működést

Lehet, hogy hallotta a „Nevezze meg a megszelídítetést” kifejezést. Ez határozottan vonatkozik a negatív gondolkodásra. Ha azonosíthatja és címkézheti a haszontalan gondolkodási mintát, akkor könnyebb megkerülni. Az is szórakoztató lehet, ha közös mintáidat olyan szórakoztató neveket adok, mint például: „Hé, a perfekcionista patty megjelenik”. Ha tudatában van annak, hogy problémás minta merült fel, akkor arra késztetheti Önt, hogy gondolkodjon azon, hogy ez a minta hogyan befolyásolhatja az ön megítélését, vagy önmagával kapcsolatos érzelmeit.

18 olyan hiedelmek, amelyek tönkreteszik az életedet

2. Legyen nyomozó

Vizsgálja meg az összes bizonyítékot, amely alátámasztja vagy kihívja a negatív gondolkodási mintákat. Hajlamosak vagyunk, hogy gondolatainkat kérdés nélkül elfogadjuk. Amikor részt vesz ebben a viselkedésben, alapvetően megfelelő eljárás nélkül büntetéssel foglalkozik. Vizsgálja meg gondolatait, és keresse meg a kiskapukokat. Ha van egy alkalom, amikor sikerrel járt, ez azt jelenti, hogy automatikusan tévedsz, ami legalább lágyítja a gondolatot. Most meg kell változtatnod a gondolatot „mindig kudarcot vall” -ra, „néha kudarcot vallok” vagy „ebben az esetben a helyzet nem úgy ment, ahogy azt akartam.”

Ezek egyike sem Nagyon jól érezheti magát, de a szó érzelmi hatása mindig egyenértékű a börtönben való életben elítélve, míg a lágyított változat inkább 3 év, a szabadidőhöz a jó viselkedéshez. Ha el tudjuk jutni, hogy jó nyomozó legyen, akkor mindig néhány lépéssel közelebb maradhatunk a negatív gondolkodásunktól való mentességhez.

3. Légy tudós

végezzen kísérletet a gondolat érvényességének ellenőrzésére. Például, ha vannak olyan gondolataid, amelyek hasonlóak a „senkinek nem törődik velem”, tesztelje ki! Mint egy jó tudós, ésszerű paraméterekkel kell rendelkeznie. Ne lépjen kapcsolatba azzal a srácgal, aki 3 héttel ezelőtt kísértett téged, mivel ez csak a további elutasításhoz vezet. Próbáljon meg kapcsolatba lépni az egyik barátjával, egy szülőjével, egy munkatársával, szponzorával vagy terapeutával. Biztos vagyok benne, hogy ezeknek a forrásoknak az egyik fogadó választ fog kapni. Anyám nem számít. Bárki, aki egy nem támogató háztartásban nőtt fel, nagyon határozottan elmondhatja neked, hogy a szülői gondozás számít. Ez visszatér a paraméterek meghatározásához. Arra gondolt, hogy „senki sem törődik velem romantikusan? Lehet, hogy igaz. De jó tudósként további kérdéseket vet fel, amelyeket fel kell fedeznünk. Például, olyan módon cselekszem, amely arra készteti, hogy romantikus partnert szerezzek? Milyen módon megtapasztalhatom a kapcsolatot másokkal, amelyek számomra kielégítőek lesznek? Készen állok egy romantikus kapcsolatra? Miért idealizálom a romantikus szeretet más formáit (például családi, barátság, más támogatási rendszerek)? Ismét arra készteti, hogy átgondolja a gondolatait. Egy jó tudós nem próbálja manipulálni az eredményt, hogy megfeleljen a hipotézisüknek. Megállapították a hangkísérleti feltételeket, és lehetővé teszik a chipek leesését, ahol lehet. Időnként, akárcsak az éppen áttekintett példában, kezdetben több kérdést találhat fel, mint válaszokat, de folyamatosan hozzá kell adnia az új adatokat és finomítani a folyamatot. Helyezze el, ahol ismételt tesztelés útján tudja, hogy több ember törődik veled. Ebben a pillanatban azonban csalódott a randevúk hiánya miatt. Ez a második gondolat pontosabb, mint az eredeti gondolat.

4. 100 A szürke árnyalat

Ez a stratégia hasznos a szuper általános vagy semmi gondolkodás elleni küzdelemben. Ahelyett, hogy a sikerre gondolnánk egy bináris átadást/kudarcot, vagy igen/nem, mérje meg a dolgokat 0-100 skálán. Ez lehetővé teszi, hogy a siker fokozatában gondolkodjon az eseményekről. Például, ha az új recept kipróbálása nem a terv szerint nem ment, akkor elmondhatja magának, ez 70% -os siker volt, és jegyezze fel minden olyan leckét, amelyből tanulhat, hogy a következő alkalommal javuljon. >

Hogyan eltéríti a trauma az agyat

5

. A felmérés szerint! Ez a módszer magában foglalja egy kicsit kitalálást. Például, ha úgy gondolja, hogy te vagy az egyetlen ember, aki ideges lesz, amikor új emberekkel beszél, akkor felmérheti azokat az embereket, akikben bízik – vagy akár idegeneknek is, ha barátságosnak érzi magát -, és megnézheti, hogy ők is küzdenek ezzel. Amit gyakran talál, az az, hogy nem vagy egyedül. Mások gondolkodnak, éreznek és viselkednek, mint az önhez hasonló módon. Ezekről a dolgokról másokkal való beszélgetés normalizálja ezeket a tapasztalatokat.

6. Határozza meg és finomítsa

Ez olyasmi, amit napi szinten mondok a betegeimnek. Hogyan határozza meg ezt? Az mit jelent? Mi a __________?

definíciója. Például lehet olyan személy, aki standard 40 órás héten dolgozik, és egy hosszú nap után csak annyit szeretne, hogy forró zuhanyt és pihenjen. Amikor azonban a kanapén ülsz, és megpróbálsz pihenni, akkor nem engedi, hogy kényelmesebbé váljon. Ehelyett azt gondolja: „Ugh, annyira lusta vagyok.”

Akkor, amikor Dr. J becsapja, mi a lusta definíciója? Fogadok jó pénzt, hogy a meghatározás nem olyan, aki egy teljes munkanap után akar pihenni.

Skip to content