Майкъл Грегер и Шарън Палмър, диетикът, захранван от растенията

Научаване на културното смирение в хранителната система с диета Denine Rogersa Disepon-Diet с д-р Майкъл Грегер и Шарън Палмър, диетично-диетично-текущите растителни хранителни традиции със Sylvia Melendez Klinger и Sharon Palmerlearn All About Baby Lead, воден от бебето, всички за Baby Lead, ръководен от бебето, всички за Sylvia Melendez Klinger и Sharon Palmerlearn All About Baby Led Lead, воден от бебето, всички за ръководени от бебета Клингер и Шарън Палмърлърн всичко за бебешкото, ръководено от бебета Отбиване с бебешки стъпки Диетолог, Даяна К. Райс, MS, Планиране на хранене на базата на базата на Rdplant с Тоби Амидор

Експертни интервюта | Изглед на блога Коментари. Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Необходимите полета са маркирани *

Запазете моето име, имейл и уебсайт в този браузър за следващия път, когато коментирам

45 растителна базирана четвърти юли соеви рецепти Слагов ревен сос

след навигация

Слушайте на живо видео чат на живо с експерт по обществено здраве, Селин Хески, тъй като те говорят за сините зони на Лома Линда и уроците, които можете да научите от тази диета за Дълголетие.

Толкова съм развълнувана да седна с експерт по обществено здраве, Селин Хески, в моя чат на живо! Това е така, защото говорим всичко за сините зони – начин на живот и модел на хранене, свързани с дълголетието. По -конкретно, ние говорим за общността на Лома Линда, Калифорния – единствената оригинална синя зона, разположена в САЩ, която също е моята алма матер, където за първи път изучавах храненето преди години и завърших като регистриран диетолог. Селин е асистент по хранене и програмен директор на Магистърската програма за обществено здраве в университета Лома Линда. Освен това тя има широк спектър от опит в работата, за да помогне на хората да намалят рисковете си от хронично заболяване чрез диета. Беше толкова забавно да вляза в актуалната зърна на сините зони с Селин!

Тази рецепта за орехови канелени ролки от моята книга Калифорния веган беше вдъхновена от общността на Сините зони на Лома Линда, Калифорния.

Какви са сините зони? Това са области по света, за които се знае, че имат хора, които живеят най -дълго. Хората в тези области имат подобни навици, които допринасят за тяхното щастие, здраве и дълголетие. Тези сини зони включват: Окинава, Япония; Сардиния, Италия; Никоя, Коста Рика; Икария, Гърция и Лома Линда, Калифорния. Научете повече за Сините зони в моето интервю с основателя Дан Бютнер тук. И разгледайте интервюто ми с Джоан Сабат от училището за обществено здраве на Лома Линда тук.

Вижте чата на живо с Celine on Loma Linda Blue Zones тук.

Нещата, които ще научите в Този епизод

Още за концепцията за начина на живот на сините зони за дълголетие. Любима рецепта на растителна основа.

Celine е автор на глава за управление на теглото в тази книга.

ресурси на Celine

Loma Linda University MPH Nutrition Programloma Linda University MS Plant-базирана програма за хранене на Cinledin

Писмено интервю с Селин Хески на сини зони на Лома Линда.

Q: Живеете в една от сините зони! Можете ли да ни разкажете за вашето лично пътуване, за да станете част от общността на Loma Linda Nutrition?

a: Като аспирант в университета Andrews през 2002 г. имах възможността да присъствам на четвъртия международен конгрес на Вегетарианско хранене в университета Лома Линда през април същата година. По онова време започвах да се заинтригувах с изследвания на храненето, които бяха втвърдени, като видях лично самия изследовател, че бях прекарал по -добрата част от тази година, като чета техните документи. Бях вдъхновен от доказателствата, че доброто хранене може да намали риска от хронични заболявания и исках да бъда един от учените, които да допринесат за основата на насоките, основани на доказателства. След като завърших моите майстори на науката по човешко хранене през 2003 г., имах 5-годишен план да се върна в училище. Израснах в адвентистката общност на вярата на седмия ден и си припомних изследванията на Училището за обществено здраве и епидемиология на Университета Лома Линда, така че това ми се стори подходящо за мен. Откакто завърших програмата си за хранене на DRPH през 2014 г., аз работих като професор по хранене в университета в Лома Линда, продължавайки да бъда част от тази общност.

Тази рецепта за сено в Калифорния е любима в Лома Линда Сини зони.

Q: Какво прави диетата в Лома Линда толкова специална и уникална?

a: Имаше няколко функции, които се отбелязват, които също се простират и до други SDA извън Лома Линда. Много хора избират да следват веган или вегетарианска диета, но дори и да консумират месо, техните порции или честота на консумация са много по -малки от другите ядещи месни. Уникална характеристика е, че в исторически план те консумираха ядки, дори преди това да стане популярна и има много традиционни ястия за гювеч и протеинови хляба, които могат да бъдат доста легендарни. Говорейки за тези ястия, друга уникална характеристика е, че тези ястия често са Shard в обстановка на Potluck след църква в много съботи.

Q: Защо тази диета насърчава продължителността на живота?

О: Вегетарианската диета помага да се увеличи дълголетието по редица причини. Здравословната веганска или вегетарианска диета е богата на фибри и сравнително по -ниска в KCALS, което помага при управлението на ситостта и теглото. Чрез предотвратяване на наддаването на тегло при възрастни, този диетичен модел се занимава със значителен рисков фактор за много хронични заболявания. We have research to suggest that these dietary patterns reduce the risk of cardiovascular disease, cancer, and diabetes, which are some of the leading causes of death in the United States.

This recipe for Savory Tarragon Mushroom Loaf with Лукът Gravy е класически основен елемент за комфортна храна в синята зона на комплекта Loma Linda.

Q: Какво друго за начина на живот в Лома Линда допринася за цялостното здраве и дълголетие?

a: Мисля, че общността , по -конкретно общност на вярата. По -рано споменах събота Potlucks … те предоставят възможности на членовете на църквата да общение с други в тяхната общност на вярата. Храненето с приятели и семейство е важна социална и психологическа полза от много култури и вярвам, че това важна част от културата на SDA сред много от жителите на Лома Линда.

Q: Можете Щракнете върху тази връзка ли да дадете примери за Видове храни, В много отношения от този, в който живея в момента.

Затова вече споменах ядки и мисля, че сушените плодове също са популярни. И гранола. Всичко това може да се комбинира в наистина добра пътека или дори да бъде основата за добра зърнена закуска. Мисля, че прясната продукция като цяло също е популярна, плодове и зеленчуци. Сеноките са доста популярни в американската култура на SDA – обикновено ще ги намерите в нашите кафенета.

И така, какво са сените? Това е въпрос, който се появява от хора, които не са толкова запознати с културата. Сеновите кучета включват основа от царевични чипсове или тортилови чипове, гарнирани с нарязани домати, маруля, лук, боб и сирене. Някои вариации включват също гуакамоле, „зеленчуково говеждо месо“ и заквасена сметана, салса, килантро и зелен лук. Haystacks основно са подобни на салата от тако или някаква вариация на това.

Има готварска книга, озаглавена „Apple Ane Day“, която е написана от съпругите на Медицинския университет в Лома Линда, първо назад около 1967 г. са актуализирани версии от публикуването на този първи. Порасвайки, майка ми имаше копие на една от тези готварски книги и използваше да направи някои от ястията, които са популярни в общността на SDA. Разглеждайки копие, имам от Apple на ден том 2, забелязах някои от предметите, които съм наблюдавал или вкусил:

супа от боб и яхния от леща или супа голям асортимент от различни видове салати, включително слой зеленчук Салати „вегетарски хамбургери“, където „месото“ се приготвя от овес, и различни ядки „печени и хлябове“, включително хляб с фъстъци и леща хляб, и много популярен, специален k хляб (печено сирене).

месо Аналозите или „вегеталното месо“ все още могат да бъдат популярни. Марката на Loma Linda/Worthington Food прави някои от любимите ми, включително вегетариански бургер, Redi-Burger, Big Franks и Swiss Steak.

В: Как Лома Линда се качи на картата като част от сините зони? < /P>

A: Около 2000 г. Вярвам, че Дан Бютнер, автор на Сините зони, се зае да идентифицира общности по света със сравнително голям брой стонарски – индивиди, които живеят на възраст 100 или повече години – които са сравнително здраве и щастливи. Той искаше да идентифицира характеристиките, които допринасят за тяхното дълголетие. Лома Линда, Калифорния беше идентифицирана като една от тези общности. Констатациите са публикувани в ноември 2005 г. на списание National Geographic. Всички общности, които той идентифицира, ядат диета на растителна основа, имат значителни социални връзки, включително семейство, упражнения и въздържани от тютюнопушене. Уникалните характеристики на столетоците в Лома Линда включваха тяхната вяра, включително спазването на съботата – вземане на ден за почивка и използване на соево мляко, бобови растения и ядки.

Q: Какви са уроците, които можем да научим За сините зони, които хората могат да приложат към начина си на живот, независимо къде живеят?

a:

Направете повече избор на пълноценни храни-пълнозърнести храни, ядки, семена, плодове и зеленчуци-доста доста SimpleBe Active, което може да бъде толкова просто, колкото да се разхождате, да работите в градината, да се занимавате с дела и т.н. Станете и се преместете. Намерете общност. Това може да бъде общност на вярата, хоби група, книжен клуб … Въпросът е да намерите група хора с споделени интереси и да прекарват време с тях.

Q: Кои са някои от вашите любими храни? Каква е вашата лична философия за хранене за здраве и благополучие?

a: Всъщност нямам любими храни като такива – аз съм склонен да харесвам разнообразието и това, което харесвам промените през цялото време! Аз обаче наистина харесвам тропически плодове, включително манго и много други плодове, с които вашата публика няма да е запознат. Аз също много харесвам череши, ягоди и банани.

Моята лична философия за хранене се развива и пътуването ми към подобрено здраве и благополучие продължава. Едно от нещата, които научих да възприемам наскоро, е да бъда мил със себе си, а също и да направя малки и умишлени промени към по -здравословен избор. Наистина вярвам в умереността и не съм фен на крайностите в нищо.

Q: Моля, оставете ни с няколко от любимите си съвети за хранене на здравословна диета за дълголетие.

О: Наскоро чух изследовател да споделя своята философия за „основополагаща диета“, която в основата си е цяла храна, растителна диета-богата на пълнозърнести, плодове, зеленчуци и протеини на растителна основа, включително бобови растения и ядки , и постно животински протеин за тези, които консумират месо. Много разнообразие. Това може да изглежда основно и не твърде вълнуващо или да не следвате прищявка, но най -доброто според мен е това, което е просто.

Селин споделя една от любимите си рецепти за растения, гъби и бок Чой разбъркай!

Съставки: – 1 с. Л. Шварен джинджифил – 2 карамфил чесън с козмети или натрошени – 1,5 чаши гъби (букови гъби или нарязан шиитаке) – 1/2 чаша нарязан лук – 1 с.л. 1 нарязано бебе бок чой-зеленчуково кубче Bouillon (алтернативно можете да използвате сол с ниско съдържание на натрий, билки/подправки и/или без сол)-оризова юфка (гответе според указанията-приблизително 4 порции)-нарязан цилантро (количество на вкус )-2-3 стъбла нарязани зелен лук-2 с. Л. Масло от рапица

Подготовка:

Поставете оризовата юфка, за да се готви в голяма тенджера, за да се уок (или соти или тиган), загрейте канолата Масло на средно силен огън за приблизително 1 минута. Соте за около 30 секунди. Обикновено добавям кубчето Bouillon в този момент, или каквито и да е билки/подправки или опция с ниско съдържание на сол на тази стъпка. Добавете нарязания лук. Соте за около 2-3 минути. Добавете гъбите и нарязаните бебешки бок Чой. Соте за около 5 минути. (Намалете котлона до средна, за да избегнете изгаряне, ако е необходимо). Направете сварената юфка и оставете настрана. .Garnish с килантро и зелен лук.

за Селин Хески

dr. Хески е асистент по хранене и понастоящем програмен директор на програмата за хранене на MPH в Училището за обществено здраве на университета Лома Линда. Завършила е бакалавърска степен по диетика и магистърска степен по човешко хранене в университета Andrews в Berrien Springs, Мичиган. Освен това тя завърши диетичния си стаж в болница във Флорида (сега Advent Health) в Орландо, Флорида. Впоследствие тя работи като клиничен диетолог на болница във Флорида/Advent Health в Altamonte Springs, Флорида в продължение на пет години и Медицински център на университета Loma Linda, Лома Линда, Калифорния в продължение на шест години. През 2014 г. тя завърши DRPH в храненето в университета Лома Линда, с акцент върху прилагането на епидемиологични методи за хранене. Като клиничен диетолог тя работи главно в обстановка за остра грижа, присъстваща на пациенти с различни състояния, включително затлъстяване, диабет, неврологични разстройства, рак, сърдечно-съдови заболявания, бъбречно заболяване и стомашно-чревни разстройства. Нейният извънболебен опит включва работа с пациенти, които се занимават с проблеми с управлението на теглото, недиабетична хипогликемия, цьолиакия, диета по време на лечение на рак и диализа. Нейните скорошни и настоящи изследователски дейности се въртят около ефектите на различни хранителни вещества и храни (включително N-3 мастни киселини, ядки и авокадо) върху призната и кардиометаболичното здраве. Освен това тя преподава курсове по оценка на храненето, терапия за медицинско хранене за сърдечни заболявания и диабет, въздействие върху здравето на растителните диетични модели и консултации с хранене и образование.

За други епизоди на чата на живо на Шарън, проверете, проверете Следното:

Научете за културното смирение в хранителната система с диета на Denine Rogersa Disepout с д-р Майкъл Грегер и Шарън Палмър, диета, захранвана от растенията, растителни традиции на растителна основа с Силвия Мелендес Клингер и Sharon Palmerlearn всичко за отбиването, ръководено от бебето, с Baby Steps Dietitian, Diana K. Rice, MS, Rdplant на базата на диабет планиране на хранене с Toby Amidor

Експертни интервюта | Изглед на блога Коментира коментар

Оставете отговор Отказ Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Необходимите полета са маркирани *

Запазете моето име, имейл и уебсайт в този браузър за следващия път, когато коментар

Топ 5 начина за използване на канела

Sharon Palmer

Публикувано на 29 ноември 2018 г.

Актуализирано на 13 октомври 2020 г.

Когато търсите ароматна подправка, която носи аромат и комфорт на вашата храна, вижте Няма повече от канела. Сладката подправка, която познаваме като канела, може да създаде ароматни свещи или прясно изпечени ябълкови пайове, но има много повече канела, отколкото среща носа. Канелата произлиза от вътрешната кора на някои вечнозелени дървета; След това частта на канелата на кората се суши, за да образува канелени пръчици и се смила, за да образува канелен прах.

Contents

Skip to content