Хирургия за намаляване на гърдите: Всичко, което трябва да знаете

операция за намаляване на гърдите, която лекарите могат да нарекат редукционна мамопластика, е медицинска процедура, която намалява общия размер на гърдите на човек.

Според авторите на статия от 2019 г., операцията за намаляване на гърдите е една от най -често срещаните козметични процедури.

В тази статия обсъждаме операцията за намаляване на гърдите, включително процедурата и как тя се различава между мъжете и жените , какво да очаквате по време на възстановяване и свързаните с тях рискове.

Хората, които имат прекалено големи гърди, които причиняват болки в шията, рамото или гърба, могат да се възползват от операция за намаляване на гърдите.

Големи гърди може да затрудни упражняването и други дейности. Наличието на големи гърди също може да има отрицателни психологически ефекти, тъй като някои хора се чувстват самосъзнателни за размера на гърдите си.

Лекарите могат да препоръчат операция на намаляване на гърдите за мъже, които имат гинекомастия, което е медицинско състояние, при което гърдата Тъканта набъбва поради високите нива на естроген.

Хирургията за намаляване на гърдите може да помогне за отзиви за в-лосс подобряване на физическото и психологическото благополучие на хората.

лекар първо ще определи дали някой е кандидат за операцията. Тази оценка може да включва:

 • Рутинно изследване на гърдата
 • Мамограма
 • Преглед на медицинската история на човек
 • Урината на урината , кръв и други лабораторни тестове

Намаляване на гърдите обикновено се извършва при обща анестезия. Повечето хора се прибират веднага след операцията, но някои прекарват 1–2 нощи в болницата.

Процедура

Преди операцията може да се наложи човек да спре да приема без рецепта Противовъзпалителните лекарства, като аспирин и ибупрофен, тъй като те могат да увеличат кървенето.

лекарите също насърчават хората, които пушат да напуснат няколко седмици преди процедурата. Пушенето ще увеличи риска от зърно или увреждане на ареола, тъканна некроза и други усложнения. Ето защо е от съществено значение хората да обсъждат всяка употреба на тютюневи продукти, включително vaping, с лекаря.

Пластичният хирург, извършващ процедурата, ще използва маркер за изготвяне на насоки за разрезите. Размерът на гърдите, позицията на зърната и предпочитанията на човека ще определят точния модел на разрез.

Мъдрият модел или модел на котва е най -често срещаната техника за отстраняване на кожата за операция за намаляване на гърдите, Според авторите на една статия от 2019 г.

хирург започва с извършване на разрез около ареолата. След това те продължават разрез под гърдата, в този момент те могат да отстранят излишната кожа от страните на гърдата.

След като направят разрезите, хирургът ще премахне излишната тъкан на гърдата, преобразува останалата тъкан, и препозиционират зърното и ареолата. Хирургът ще затвори останалата кожа с шевове и хирургична лента.

Ако гърдите са особено големи, може да се наложи да се отстранят зърната и ареолите от тялото и след това да ги поставите обратно върху гърдите в a процедура, наречена безплатен присадка на зърното. Зърната ще се разрастят в новата позиция, но те обикновено ще бъдат трайно изтръпнали след това.

След процедурата хирургът или медицинска сестра ще увият гърдите в марляни превръзки. Поставянето на малки тръби в гърдите понякога е необходимо за източване на излишната течност и намаляване на подуването след операцията. Хората трябва да избягват душовете, докато медицинска сестра не отстрани тези дренажни тръби.

Хирургия за намаляване на гърдите на мъжете

Целта на операцията за намаляване на гърдите при мъжете е да се отстранят излишната мастна или жлезиста тъкан, за да се постигне по -плоска по -плоска , по-силно изглеждащ сандък.

Допълнителната тъкан на гърдата при мъже се нарича гинекомастия.

Мъжките, подложени на операция за намаляване на гърдите, ще получат локална или обща анестетика преди процедурата. Процедурата може да включва липосукция, ексцизия или комбинация от двете.

Липосукцията може да коригира гинекомастията, която се дължи на излишната мастна тъкан. Хирургът ще направи микро-прилики по страните на гърдата и ще постави тънка тръба, наречена канюла. Хирургът ще използва канюлата за разхлабване и отстраняване на излишната мастна тъкан.

гинекомастията също може да причини излишна кожа и жлезиста тъкан на гърдата. В този случай хирургът ще използва техники за ексцизия, за да отреже тази тъкан.

След намаляване на размера на гърдата, хирургът ще препозиционира ареолата и зърното, ако е необходимо, и ще затвори разрезите с конци.

Възстановяване

Повечето хора могат да се приберат вкъщи няколко часа след операцията, стига да не изпитват никакви усложнения.

Преди да напуснат болницата или Клиника, те ще получат специфични следоперативни инструкции, които покриват какви видове орални и локални лекарства могат да помогнат за намаляване на болката и белезите и предотвратяването на инфекции.

хората ще се нуждаят от много почивка, докато гърдите им заздравят. Те трябва да избягват всякакви движения, които могат да разтягат гръдните мускули или Помогнете им през това време.

Те трябва да избягват тежко повдигане в продължение на няколко седмици или докато лекар не премахне своите конци.

Рискове

хората могат да изпитат малки усложнения след Хирургия за намаляване на гърдата, като:

 • Отворени рани или бавно заздравяване на разрезите
 • Излишната течност в тъканта на гърдата
 • Целулит или инфекция на съединителната тъкан
 • Загуба на усещане в зърната или гърдите
 • Асиметричен вид на гърдите или зърната
 • Видни или удебелени белези
 • Алергичните реакции към анестезия или други лекарства

Пушенето може да увеличи риска от усложнения и да забави лечебния процес. Хората, които имат затлъстяване, също могат да имат по -висок риск от следоперативни усложнения.

Важно е да се отбележи, че гърдите могат да имат много малки асиметрии след операцията. Повечето гърди не са абсолютно еднакви размери или форма, за да започнете и хирурзите се опитват да отстранят повече тъкан от по -голямата страна. Въпреки това, след процедурата и месеци след завършването на лечебния процес, може да има малки разлики между гърдите.

също, операцията за намаляване на гърдите може да повлияе на способността на човек да кърми.

Разходи

Според Американското дружество на пластмасовите хирурзи, процедурите за намаляване на гърдите средно струват приблизително 5 680 долара. Хората също ще трябва да плащат за разходите за консултации и последващи срещи.

Някои застрахователни компании могат частично или напълно да покрият цената на операцията за намаляване на гърдите, ако човек се нуждае от тази процедура, за да облекчи хроничната болка или друга Медицински проблеми.

Хората, които мислят за операция за намаляване на гърдите, могат да пожелаят да се свържат с тяхната застрахователна компания, за да се питат за покритие.

Обобщение

Хирургията за намаляване на гърдите е Сравнително безопасна и ефективна медицинска процедура, която намалява общия размер на гърдите на човек.

пластичен хирург ще премахне излишната мазнина, тъканта на гърдата и кожата през разрези под гърдите. Те могат също да препозиционират зърното и ареолата.

Хирургията за намаляване на гърдите е амбулаторна процедура с минимални рискове. Рядките усложнения включват инфекция, белези и загуба на усещане в зърната или гърдите.

Хората, като се има предвид, че операцията за намаляване на гърдите могат да си уговорят среща с сертифициран пластичен хирург. При назначаването хирургът ще оцени медицинската история на човек и текущото здравословно състояние, за да определи дали операцията за намаляване на гърдите е подходяща опция.

 • Здравословното място
 • Козметична медицина/пластмаса Хирургия
 • Здравната/гинекологията на жените

Медицински новини днес има строги насоки за снабдяване и черпи само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Contents

Skip to content